Caută
  • Mădălina Țambrea

Din 15 mai se va institui stare de alertă. Principalele măsuri ce vor fi luate


Starea de urgență nu va fi prelungită, data de 14 mai fiind ultima zi în care vom mai avea stare de urgență.

Așadar, începând din 15 mai, vom intra în stare de alertă.


Președintele, Klaus Iohannis, a declarat că după 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar fără a exagera. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem.


Din 15 mai, se vor redeschide saloanele de îngrijire personală. De asemenea, din 15 mai, se vor redeschide cabinetele stomatologice, dar și muzeele.


Toate acestea, în condiții speciale de distanțare, în condiții de igienă, fiind obligatorie masca de protecție când suntem în spații publice închise. De asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun.


Aceste măsuri de relaxare nu se aplică în localitățile care sunt în carantină!

Deci, acolo unde localitatea este declarată în carantină, această relaxare nu va avea loc decât atunci când se va spune de către experți că pericolul este diminuat.


Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise.


De asemenea, vor fi interzise în continuare întâlnirile cu mai mult de 3 persoane.


Sportivii de performanță vor putea, în condiții speciale, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Însă bazele sportive nu se redeschid pentru amatori.

136 afișare0 comentariu